Utstillinger i Galleri Albin Upp

Albin Upp

Wilhelm Haagensli

MALERI

10. OKTOBER - 15. OKTOBER 2023

 

Tittel: Fra mikrofon til pensel

Wilhelm Haagensli er opprinnelig fra Stavern i Vestfold, men har bodd i Oslo halve livet. Han har i mange år arbeidet i NRK som radiojournalist og redaksjonssjefsjef for noen av Norges mest populære radio- og tv programmer. I tillegg har han vært leder for radioopplæringen i NRK og vært med på å arrangere store radiokonferanser i Norge og i Europa. Han sitter også i styret i Kunstforeningen i NRK, en forening med over 800 medlemmer. 

Wilhelm Haagensli har ingen formell maler- eller kunstutdannelse, men er selvlært. Han har malt siden han var ung, men stort sett etter arbeidstid når arbeidsdagen var over og mørket senket seg. De siste 3-4 årene har han viet all sin tid til å male, og jobbe med bilder. Han er nysgjerrig og kunnskapstørst, og liker å prøve ut forskjellige nye teknikker og verktøy. Han jobber både med olje, akryl, akvarell, alkoholblekk og foto. I tillegg tegner, maler og redigerer han bilder digitalt. 

Selv om han er en urban person som alltid må ha en kaffebar i umiddelbar nærhet, så vender han stadig tilbake til naturen som tema, fra små høstløv til større landskap. En lengsel tilbake til barndommens kornåkrene, svaberg og sjø i Vestfold, kanskje. Eller speiler kanskje det ytre landskapet et indre landskap. 

Det er få mennesker og bygninger i bildene , og ofte er de alene, eller bare to med avstand imellom. Så noen vil kanskje se en svak melankoli i noen av bildene hans. 

Men livet har mange stemninger og farger, lyse og mørke, og Wilhelm liker å utforske de følelsene fargene framkaller, noe han arbeider med i sine abstrakte fargerike malerier. 

Siden stuen og kjøkkenet er hans atelier jobber han i hovedsak i mindre formater som A2 og A3 på tykt akvarellpapir. 

Stikk gjerne innom Albin Upp 10.10 -15.10 og se hans arbeider fra de siste årene.  

Offisiell åpning på utstillingen er onsdag 11.10 kl.18.00 – 20.00 med musikalsk innslag. 


Tagged under: Maleri
Albinupp

Albinupp

  • Female