Utstillinger i Galleri Albin Upp

Albin Upp

Ukrainas Kamp For Frihet // Kunstutstilling

"Ukrainas Kamp For Frihet"

MALERI - FOTO - FILM

14.-25. februar 2023

I forbindelse med årsdagen for Russlands invasjon av Ukraina 24. februar, arrangerer Den norske Helsingforskomité en kunstutstilling på Galleri Albin Upp, 14. – 25. februar.

Vi ønsker å rette søkelyset på ukrainerne selv: Hvem de er, hvordan de opplever krigen, og hvordan den bearbeides i ukrainernes kollektive bevissthet. Ukrainske kunstnere vil derfor stille ut sine fotografier, malerier, en film og andre kunstuttrykk i en rekke mindre utstillinger.

Blant annet kommer den anerkjente fotokorrespondenten Oleksandr Klymenko med utstillingen «Ukrainas kamp for frihet». Vår ukrainske partnerorganisasjon Media Initiative for Human Rights viser frem «Ukraina etter invasjonen 24. februar» av den prisbelønte ukrainske fotografen Yevgeniy Maloletka. Vi kommer til å vise den drepte regissøren Mantas Kvedaravičius’ film Mariupolis 2. Og Helsingforskomiteen vil presentere dokumentasjonsarbeid vårt i Ukraina. Utstillingen «Livet kan ikke stoppe her», som utvikles i samarbeid med ukrainske lhbtiq+-organiasjoner, Foreningen FRI og Oslo Pride vil sette fokus på hvordan krigen har påvirket Ukrainas skeive og deres frihetskamp.
I løpet av denne toukersperioden vil lokalene også brukes til diskusjoner, presentasjoner og andre arrangementer knyttet til Ukraina, krigen, ukrainsk identitet og kultur.

14. februar kl. 17.00 åpner utstillingen.
24. februar kl. 15.00 markeres ettårsdagen for invasjonen.
Mer informasjon kommer, og flere arrangementer vil bli annonsert.

Vernissage:

14.februar klokken 17

Dørene åpner klokken 16.00.
Klokken 17.00 blir det velkomstord fra den ukrainske menneskerettighetsaktivisten Anna Sharyhina, Women Association Sphere, Lilia Honcharevych, Ukrainas Chargé d’affaires til Norge, og Berit Lindeman, Helsingforskomiteens generalsekretær.
Ett år etter Russlands invasjon av Ukraina ønsker Den norske Helsingforskomité og samarbeidspartnere å rette søkelyset på ukrainerne selv. Ukrainske kunstnere vil derfor stille ut sine fotografier, malerier, en film og andre kunstuttrykk i en rekke mindre utstillinger i løpet av to uker.
Det vil også være andre bidrag og arrangement, blant annet i forbindelse med/på årsdagen 24. februar.

Tagged under: Maleri Foto Film
Albinupp

Albinupp

  • Female