Utstillinger i Galleri Albin Upp

Albin Upp

Brynjulf Jensvoll - Ingrid Løvtun

SKULPTUR -MALERI

10-21 MAI 2023

NATUR OG SIVILISASJON

Løvtun og Jensvoll har satt sammen en følelsesvekkende utstilling. Natur og kultur møtes, og man blir vagt oppmerksom på sitt eget forhold til dette.

Å gå gjennom denne utstillingen er som å gjenoppdage Angkor eller Machu Picchu. Her er sivilisasjon og natur sammenvevet og man går fra det ene høydepunktet til det andre.

Det er et befriende landskap å gå inn i, og med fornyet kraft melder spørsmålet seg om hvilket liv man ønsker å leve.


Ingrid Løvtun er i begynnelsen av en karriere i rask utvikling.
Med sitt særpregede og energiske uttrykk har hvert bilde fra hennes hånd sin gjenkjennelige signatur. Et sprudlende overskudd blir holdt fint i tømme av en harmonisk fargeskala.
På uforklarlig vis er det et personlig element i bildene, så at man har gleden av å kjenne en gjenklang i noe hos seg selv.
De lette, nordiske fargene og den sikre fargefølelsen gjør at man kjenner seg vel foran hennes bilder. Hun vet hva hun vil formidle, og hun behersker språket.

Brynjulf Jensvoll er skulptør og maler, med forbilde i bla. el Anatsui og Antoni Tapies.

Maleriene er laget i teknikker typisk for skulptur.

Den utypiske tilnærmingen er like tydelig i skulpturene, der maling presses gjennom filtre og vokser innenfra til en organisk, figurativ helhet.

Både maleri og skulptur har en manende stofflighet, som inviterer til å ta på bildene, og utforske dem med hele sanseapparatet. Ofte stilles spørsmål om dette er noe naturen selv har frembragt.

Jensvoll har holdt kurs i maleteknikk og vært kunstlærer i mange år. Og hatt separatutstillinger i Galleri Nordnorge i Harstad, Deichmanske på Majorstua, samt Cafe Magenta og Binggården i Fredrikstad.

Tagged under: Maleri Skulptur
Albinupp

Albinupp

  • Female