Utstillinger i Galleri Albin Upp

Albin Upp

Birgitt Gjerpe - June Wold Dufseth - Tone Larsen

MALERI - KUNSTHÅNDTVERK

4. DESEMBER - 17. DESEMBER 2023

June Wold-Dufseth

June er trønder og ble født i skolebussen på ferja mellom Jøa og Namsos. Bor nå på Kolbotn. 

Hun er sivilingeniør i bygg og har alltid likt å tegne. Etter en lang sykdomsperiode fant Wold-Dufseth i 2018 gleden ved å male med akryl og flere medier gjennom Kolbotn Maleklubb. Siden da har hun deltatt energisk på mange kurs i inn og utland. Hun har vært med på flere utstillinger.

Wold-Duseth er en ivrig hobbyfotograf og bruker bildene flittig som inspirasjon til mange av bildene sine. Henne foretrukne stil er å male naturalistisk.  

En dag i uken maler hun med venner i Kolbotn Maleklubb. Ellers maler hun på Atelier Spire der hun deltar i et kunstnerfellesskap på Nordstrand, med 11 kunstnere.

Birgitt H.Gjerpe - Middelalderstil

Kunstner Birgitt H.Gjerpe fra Tønsberg er for mange i østlandets kulturkrets kjent for sin produksjon av middelalder kostymer og sitt engasjement og medvirkning i utviklingen av den lokale middelalder kulturen.
Birgitt har I mange år vært engasjert I festivaler og andre arrangement som fremmer denne innflytelsesrike epoken I historien vår.

I den senere tid har Gjerpe tatt en vending fra håndverks produksjon og inn i utvikling av sitt veldig unike kunst uttrykk. Hun har progressivt utviklet et eget konsept igjennom sine middelalder-inspirerte verker.

Inspirasjonen hentet Birgitt i utgangspunktet hovedsakelig fra katedraler og historiske personer knyttet til middelalderen, men nå kan man også finne produksjoner og temaer inspirert fra livets dybder av følelser og estetikk, og gjerne et dypdykk inn i reisemål og kulturer.
Eksempelvis kan det nevnes at Nidarosdomen er ett av hennes første verker, hvor man kan følge de historiske hendelsene knyttet til denne katedralen.

Kunstneren utforsker stadig nye ideer og metoder i sitt arbeid, som gjenspeiler seg i den nyutviklede egenproduksjonen av elementer til kunstverkene, som er sammensatte produksjoner forenet gjennom elementer fra både ny og gammel tid.

Eksempelvis kan det nevnes at hun har utviklet en serie av Den Franske Lilje, møysommelig utformet og støpt i Birgitts atelier i Tønsberg, hvor hun også nylig åpnet eget galleri for fremvisning av sitt arbeid. 

I 2023 initierte Birgitt produksjon av kunsthåndverk nok en gang, med utgangspunkt i kunstverkene, som omtales som “Tavler”.

Birgitt har også vist i sine senere verker at hun bruker en stadig bredere plattform fra middelalder-epokens mange historier og fortellinger. Hun beveger seg stadig dypere og mer detaljert i disse, som etterhvert inviterer beskueren til å kjenne på en stadig voksende nysgjerrighet i bekjentskapet med Gjerpes fortellinger i sine tavler.

Birgitt H. Gjerpe har igjennom de siste to årene stilt ut sine Middelalderstil verker ved flere gallerier i Norge, med stadig økende etterspørsel etter sine kunst produkter.

Tone Larsen

Tone Larsen har malt siden 1998, og har de siste syv årene malt på full tid. Hennes motiver går fra figurativt til mer abstrahert. Stilen er ekspressiv. Ekspressive landskap er nok en favoritt. Hun har deltatt på mange utstillinger, i inn- og utland. Tone Larsen maler hovedsakelig med akryl på lerret, og er medlem av NFUK, Norsk Forening for Utøvende Kunstenere. Mer om henne finner du på hennes nettside larsentone.wixsite.com/arton

 

Tagged under: Maleri
Albinupp

Albinupp

  • Female