Utstillinger i Galleri Albin Art

Albin Art

Liv Evensen

UT OG INN AV TIDEN

20.8 - 25.8 2022

MALERI

«Vandringer fra Middelalderen til Kosmos» – intuitiv maling fra historiens dyp til en himmel full av stjerner, «her», «nå», naivistisk-medialt, det også.

Liv E har malt intuitivt og samskapende med Cézanne i to år, og el Greco i to år.
Etter et stort uhell i 2005 begynte hun å få de vakreste, mest fargerike drømmer, det ble til et stort, inspirert forfatterskap («Tales of Transformations», Fearless Books Independent, USA). I 2011 kom det fram i en drøm om å utvikle malertalentet.

Liv var 61 år. I 2012 begynte hun på Nydalen kunstskole, og var der i 6-7 år. Seinere kom forståelsen av at hun var klassisk-figurativ maler på gjennombruddets rand i 1400-tallets Venezia, mens hun nå maler modernistisk, dypt flerlags, symbolsk-fabulerende, sjamanistisk allikevel på «sitt vis», kosmologiske temaer inn i nåtiden, forvandlet, myter, fabler og eventyr fra hennes også typiske litterære sinn, det også, mens ideene «røsset» varsomt inn, som «de» tilkjennega sin milde tilstedeværelse mens hun malte.

Aldri følte hun seg presset, overtalt, kritisert, skremt eller overkjørt, tvert om, hånda danset lett over lerretene, (som den gjorde den gang da hun fikk sin billedterapiutdannelse, og symbolene kom til syne på arkene).

Om Cézanne er det skrevet at han malte seg fra det vanskeligste til det lyriske, om el Greco står det skrevet at han malte «alt mellom himmel og jord».
Det kom Liv også til å gjøre, fra en «tidskanal utenfor tiden, laget av de deiligste farger, omkranset av åndelig gull, slik hun ble vist nokså nylig, alt mens hun gikk på kunstskolen, fra Oven, som hun malte «med Evigheten».

Liv S.M. Evensen
Inspirert poet, drømmer, maler og forfatter.
LivE’Art – Dream’Art – Space’Art’Discovery, too. Fabel Lab’n Kreativt Verksted og Ordsmie.
www.sensoul.info
og
www.freewebs.com/sensoul
Tagged under: Maleri