Tidligere utstillinger i Galleri Albin Upp

Albin Upp

2018

2019

2020

2021

2022

"Power of Color"

Grafiske Trykk - Malerier

15.september – 26. september 2021

Billedkunstner Torbjørn Endrerud er født og oppvokst i Oslo, hvor musikken tidlig i tenårene fikk forkjørsrett på prioritetslisten over hva som var viktigst i livet. Torbjørn ble tidlig frelst av den frihets-promoterende musikken fra 60 og 70-tallet, og tok tidlig et godt tak i trommestikkene.

Musikken har vært med hele tiden, akkompagnert av malepenselen og lerrettet, og i dag er det ingen tvil om at billedkunstneren har funnet sin nisje, og trives i den.

Det er ikke uvanlig å oppleve tendart utstillinger med både trommer og gitarer rockende live til bilder av The Beatles, Bowie og The Stones på veggene.

Imens revolusjonerende rockeband som disse runget på radioen igjennom 60 og 70-tallet, gikk også startskuddet for interessen for denne epoken, som etterhvert har blitt den røde tråden i de særegne artist bildene.

Under navnet tendart skaper billedkunstneren digitale grafiske trykk og malerier
inspirert av 60 og 70-talls musikk, og livsstil.

Iblant artistbildene finner man musikalske legender som på sin måte satte samme sterke farger til musikk-kulturen den gang, som Torbjørn gjør til tendart bildene i dag.

Billedkunstnerens egen “bakgård” Norge har også blitt viktig for ham å integrere i motivene i kategorien Livsstil.

Her bringer han inn i kjent tendart stil inspirasjon fra kjente norske kulturmonumenter, bygninger og personer som de fleste av oss har et forhold til.

De endelige motivene ferdigstilles igjennom prosessen i studioet på Nordstrand, hvor det typiske tendart uttrykket skapes i en fusjon av stilartene Wpap og Popart, som etterhvert har fått betegnelsen Wpop.

Bildene lages med rette streker, livlige farger og med en positive touch, og har etterhvert blitt å finne på en rekke gallerier og i fargerike kunstelskende hjem i Norge.

Torbjørn Endrerud setter musikk til fargene, og farger til musikken, til uttrykket Power of Colors

www.tendart.no

Hva skjer akkurat nå?

Albin Art
Albin Art

Mai hos oss

Les Mer

Utstillinger - Kalender

Pågående og kommende utstillinger i Hovedgalleriet
Pågående og kommende utstillinger i Hovedgalleriet

Galleri Albin Upp Utstillinger

Se Utstillinger

Tidligere, pågående og kommendeutstillinger i Galleri Albin Art
Tidligere, pågående og kommendeutstillinger i Galleri Albin Art

Galleri Albin Art Utstillinger

Se Utstillinger