Tusen Takk til alle kunstnerne!

40 År!

Birte Kittilsen

Keramikk -tegninger - kuriosa

BIRTE KITTILSEN er utdannet ved Shks og har en retrospektiv utstilling som viser hennes arbeider fra et langt kunsthåndverkliv

I denne utstillingen viser hun keramikk, arbeider i flettet metalltråd og fargerike blomster i kreppapir.

Kittilsen syns leire er et flott materiale. Hun liker at det er spor av fingrene og at dette er synlig i de ferdige arbeidene. Tingene hennes er preget av livskraft og overskudd.

Kittilsen praktiserer gjenbruk når hun arbeider med fletting av metalltråd og utnytter og sammenstiller forskjellige materialer og gjenstander på uventet og fornøyelig vis.

Hun leker med farger når hun lager sjenerøse blomster av kreppapir og handleposer.

Kittilsen har invitert med seg to gjesteutstiller, grafikerne Oddbjørn Stølen og Jan Pahle som viser noen av sine arbeider.

ODDBJØRN STØLEN er utdannet i Oslo og Paris. Han er kjent nasjonalt og internasjonalt for fargegrafikk fremstilt med tre trykkplater. Slik oppstår sammensmelting av fargene. Det gir et gjennomskinnelig visuelt uttrykk ikke ulikt akvareller.

Stølen har deltatt på utallige utstillinger i inn og utland og har ellers en mangfoldig karriere med offentlige oppdrag, innkjøp til gallerier og museer, stipender og tillitsverv.

JAN PAHLE er utdannet ved Shks og har arbeidet som formgiver, kalligraf og illustratør. Han var også skrift- og formlærer på Shks og Kunsthøyskolen. Han holder til på Grini Mølle. Der maler han skilter og lager bilder. Han arbeider med tegning, xylografi og linoleumstrykk.

Pahle er også kunstnerisk konsulent for bok- og frimerkeproduksjoner.

Nå stiller han ut tegninger og grafikk.